INRIKES. En medarbetare på svenskfientliga Expo har vunnit ett pris för sin kamp för judiska intressen. Prisutdelningen sker i Stockholms synagoga.

Bilan Osman, journalist och utbildare på den svenskfientliga stiftelsen Expo, tilldelas det så kallade ELSA-priset som är en årlig utmärkelse för den som genom förmedling på bland annat sociala medier motverkar antisemitism och främlingsfientlighet.

Priset delas ut av Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) och består av en summa på 20 000 kronor som delas ut varje år på minnesdagen av den så kallade kristallnatten.

— Jag känner mig hedrad och Svenska kommittén mot antisemitism är en organisation som jag har stor respekt för, därför känns det extra roligt att få ett pris från dem, säger Bilan Osman.

”Bilan Osman är en viktig röst mot rasism i den svenska debatten. Hon står för en konsekvent antirasism i en tid när det antirasistiska engagemanget många gånger är selektivt och inkonsekvent, något som bland annat märks i tendensen att blunda för eller överse med den fientlighet som riktas mot judar”, kommenterar Willy Silberstein, ordförande för SKMA, i ett pressmeddelande.

Juden Willy Silberstein har tidigare sagt att han hatar Motståndsrörelsen.

Prisutdelningen äger rum den 9 november i Stockholms synagoga.

Detta är inte första gången en av den svenskfientliga stiftelsens medarbetare fått erhålla ELSA-priset. 2013 års pris tilldelades Jonathan Leman, som är skribent och pedagog på Expo.

Källa:
Expo tilldelas pris i synagoga


  • Publicerad:
    2014-11-07 21:25