AVSLÖJANDE. Nordfront kan härmed avslöja var den kriminella underrättelsetjänsten Expo upprättat sitt nya högkvarter.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Några individer ur Expos verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl och Alexander Bengtsson.

Nordfront mottog tidigare ett tips som gjorde att vi idag kan avslöja var underrättelsetjänsten Expo i det tysta upprättat ett nytt högkvarter: Gustavlundsvägen 151 F (på plan 4 och 6), i Bromma, Stockholm. I huset återfinns även företagen Nyx Security och Utbildningsborgen AB (SFI).

Stiftelsen Expo finansieras bland annat med pengar från avlidna svenskar utan arvingar, pengar från judiska riskkapitalister, skattemedel från olika myndigheter och donationer från företag och stiftelser.

Samtliga anställda på Expo får sekretessmarkering, det vill säga skyddad identitet. I styrelsen för Expo sitter bland annat juden Robert Aschberg och den ökända politikern Mona Sahlin.

Expos arbetsmetoder
En stor del av den rädsla som många svenskar känner för att uttrycka sina åsikter är ett direkt resultat av Expos trakasserier av oliktänkande, något som gjort underrättelsetjänsten mer och mer folkligt hatad på senare år.

Expos verksamhet har starkt underminerat den åsikts- och yttrandefrihet som svenska medborgare har grundlagsskyddad rätt till.

Underrättelsetjänsten har under de senaste åren främst gjort sig känd för följande:

  • Förföljelser av politiskt oliktänkande i syfte att få de avskedade från arbetsplatser eller förtroendeuppdrag, något som Expo ofta lyckas med.
  • Föredrag som svartmålar svenskvänliga politiska rörelser inför skolelever, det vill säga politisk manipulation av ideologiskt formbara ungdomar.
  • Systematiska trakasserier av alternativmedias annonsörer, i syfte att beröva alternativmedia ekonomiska intäkter.
  • Utbildning av 7-klöverpolitiker i hur de bäst motverkar svenskvänliga åsikter.
  • Att agera ”expert-kommentatorer” åt gammelmedia, en roll som de utnyttjar för att svartmåla svenskvänliga rörelser.

Bilder på högkvarteret
Nordfront skickade tidigare idag en reporter för att fotografera Expos tidigare hemliga lokaler. Nordfronts utsände gjorde följande iakttagelser:

Det verkar som att våning 4 låg under mark men annars fanns det inga tecken som vittnade om vilken verksamhet som bedrevs där inne. Det var dessutom tonade rutor som var omöjliga att se in genom på plan 6. Våning 9 uppges vara högst uppe, av ringklockorna att döma.

Nordfronts bilder är tillåtna att nyttja fritt om man uppger källa. Här finns en zip-fil med 32 högupplösta bilder som Nordfront har tagit (klicka på länken överst ”Download: expo hogkvarter.zip”).

EXPO:s högkvarter: på våning 4 och våning 6 pågår åsiktsregistrering av svenskar. Foto: Nordfront.

Expos högkvarter: på våning 4 och våning 6 pågår åsiktsregistrering av svenskar. Foto: Nordfront.

Bytte kontor i samband med exponering på nätet
Expos förra högkvarter låg på St. Göransgatan 84 i Stockholm, ett högkvarter som var uthängt på nätet under många år. Det var också utanför dessa lokaler som Expo-anställda Kristina Folgert kom att bli förföljd 2011, samtidigt som hon å Expos räkning trakasserade alternativmedias annonsörer.

Stalkern var en 17 år yngre invandrare som hon tidigare haft en relation med. Historien blev ett polisärende och uppmärksammades av alternativmedia. Expos högkvarter kom i och med detta att synliggöras än mer, något som kan antas ha gjort Expo-anställda otrygga i sitt arbete med att åsiktsregistrera och trakassera svenska medborgare.

Strax efter detta valde Expo att byta till ett nytt högkvarter, som varit hemligt fram tills Nordfronts avslöjande. Enligt tipsaren fasades verksamheten över till den nya lokalerna under slutet av 2011 eller tidigt 2012.

Anders Dalsbro. Bildruta från en reklamvideo för tidskriften EXPO. Inspelad december 2013. Notera de mörktonade rutorna på fönstren och de utvändiga solmarkiserna.

Anders Dalsbro. Bildruta från en reklamvideo för tidskriften Expo. Inspelad december 2013, inne på Expos kontor.

Trolljägarens gömställe
Juden Robert Aschberg sitter i Expos styrelse och beskrivs som ”gudfadern” i den kriminella underrättelsetjänsten. Han är just nu aktuell genom sitt nya program Trolljägarna. Programmets syfte är att skrämma invandringskritiska svenskar från att våga uttrycka sina åsikter anonymt på Internet.

Juden Robert Aschberg, sonson till "rödebankiren", som figurerar i boken ”History’s Greatest Heist: The Bolshevik Looting of Russia”.

Robert Aschberg är sonson till Olof ”röde bankiren” Aschberg, känd för att ha plundrat Ryssland på dyrbarheter i samband med den judiska Bolsjevik-revolutionen.

I det första programmet sa Aschberg att ”ett gäng researchers spårat näthatarna”, vilket med största sannolikhet åsyftar Expo-anställda. Det är alltså i högkvarteret på Gustavlundsvägen 151 F som informationen om invandringskritiska svenskar sammanställs. Trolljägarna produceras även av produktionsbolaget Strix, som Aschberg var med och grundade 1988 och där andra Expo-anställda också arbetar.

Expo har även kopplingar till vänsterextrema Researchgruppen (före detta AFA-dokumentation), en organisation vars syfte även är att kartlägga invandringskritiska svenskar. Kopplingen sker genom Martin Fredriksson, en kriminell vänsterextremist som varit anställd utav Strix och som sitter med i Piscatus styrelse, tillsammans med Aschberg.

Fredriksson samarbetade nyligen med tidningen Expressen och Thomas Mattsson för att hänga ut invandringskritiska svenskar på nätet — uppgifter som Fredriksson och Researchgruppen kom över genom att ha utnyttjat en säkerhetsbrist i kommentarssystemet Disqus. Förfarandet utreds just nu av både svenska och amerikanska myndigheter, eftersom det med största sannolikhet rör sig om ett brott mot både svensk och amerikansk lagstiftning. Efter Expressens kampanj blev en av de uthängda  av med sin anställning och en annan fick sin ytterdörr söndersprängd.

Olika verksamheter med dokumenterad koppling till EXPO.

Olika verksamheter med dokumenterad koppling till Expo.

Uppgifterna om lokalerna gick att bekräfta
Vi på Nordfront-redaktionen bestämde oss dock för bekräfta uppgifterna, något som vi lyckades med tack vare ett misstag av Svenska Institutet (SI), en statlig myndighet som samarbetar med Expo.

I ett pressmeddelande från 2012 råkar en anställd på myndigheten avslöja den hemliga adressen:

Okänt antal svenskar åsiktsregistrerade genom illegala metoder
Exakt hur många svenskar som Expo har i sina arkiv är okänt. Vad som däremot står klart är att det handlar om oerhörda mängder personuppgifter av allehanda slag som Expo kommit över. Även genom kriminella metoder, exempelvis dataintrång.

Genom Aschbergs bolag Piscatus har Expo även tillgång till (citerat från bolagets webbplats):

Vi har en fullständig domstolsbevakning vilket innebär att vi har utförlig information om samtliga mål som öppnas vid landets alla tingsrätter, förvaltningsrätter, hovrätter, hyresnämnder samt högsta domstolen. Vi tar också dagligen in domar i samtliga brottmål. Vi bevakar landets samtliga åklagarkammare och polismyndigheter, tullverket, ekobrottsmyndigheten, kriminalvården samt justitiekanslern.

Förutom den omfattande rättsbevakningen tar vi även in tusentals dokument och offentliga handlingar från samtliga regeringsdepartement, europaparlamentet, ett stort antal kommuner, kyrkostift, landsting, högskolor och myndigheter. Vi bevakar lotteriinspektionen, arbetsmiljöverket, konsumentverket, kammarkollegiet, skolinspektionen, socialstyrelsen. För att nämna några.

I ett brev som inkom till Datainspektionen den 24 mars 1998 (dnr 811/98) skrev David Magnusson, tidigare ansvarig utgivare på Expo:

”Det är riktigt att Expo Research sedan flera år bygger det största forskararkivet i norra Europa om högerextrema och antidemokratiska företeelser […] Arkivet motsvarar ca 40 hyllmeter och ett försvarligt antal arkivskåp.”

2012 publicerade akademikerförbundet ett pressmeddelandet i samband med att ”Expo digitaliserade”. I det angavs:

”I dagsläget innehåller arkivet uppskattningsvis 25 000 dokument. Men det finns fler.”

Både EXPO och Researchgruppen har kunnat kopplas till illegala dataintrång.

Både Expo och Researchgruppen har kunnat kopplas till illegala dataintrång. Det är okänt hur många svenskar som figurerar i deras arkiv.

Nära samarbete med Säkerhetspolisen (Säpo)
I ett radioprogram från den 23 december 2011, 8 minuter och 24 sekunder in i klippet, avslöjade Magnus Manhammar att den kriminella underrättelsetjänsten sedan länge har ”ett nära samarbete” med Säpo:

”Både Säpo och polisen frågar oftast oss [Expo] om hur det ser ut, det är inte vi som får information av dem, utan tvärtom. […] Allt sedan Stieg Larssons tid har vi haft ett nära samarbete med polis och säkerhetspolis, och de har alltid haft öppna dörrar att ringa oss”.

Artikeltext: Robin Palmblad och Martin Saxlind

Foto: Anders Rydberg

Tipsa oss!

Har du mer information om Expo, Säpo eller annan svenskfientlig verksamhet? Tipsa Nordfront. Rätten att tipsa medier anonymt är grundlagsskyddad.


  • Publicerad:
    2014-05-01 22:20