MEDIA. Expressen som i höstas med hjälp av tvivelaktiga och med största sannolikhet brottsliga metoder kunde hänga ut anonyma invandringskritiker, är nu inblandad i ett nytt suspekt fall. Den här gången har Expressen fått tillgång till privata meddelanden från det identitära forumet Nordisk.nu, som man nu använder för att kritisera en högt uppsatt Sverigedemokrat.

Stellan Bojerud (SD).

Stellan Bojerud (SD).

Den vänsterextrema och sionistiska stiftelsen Expo har i ett samarbete med den Bonnierägda tidningen Expressen kommit över PM-korrespondens mellan Sverigedemokraternas Stellan Bojerud och två enligt Expressen välkända ”nazister”, nämligen Daniel Friberg och Andreas Nilsson. Enligt artikeln ägde kontakterna samt forumskrivandet rum i september 2009, strax efter det att Bojerud hade blivit medlem i Sverigedemokraterna.

I de privata meddelanden som Expressen tagit del av diskuterar Bojerud ”strategier” med Friberg och Nilsson.

”Det var en trevlig överraskning att se dig i diskussionstråden”, skrev Friberg till Bojerud, han bad även om ursäkt å en annan forummedlems räkning då denne varit otrevlig mot Bojerud. I ett meddelande till Friberg skrev Bojerud: ”Svensken vill ha färre främlingar på gatorna. Rätt så, det vill även jag.”

Till Andreas Nilsson skrev Bojerud bland annat följande:

Jag är, som du kanske vet, gammal militär. Där gällde det att alltid överväga vad som var möjligt att uppnå. Att nå slutmålet gick sällan direkt, utan stegvis. Alltså: Nå så långt det nu går i invandrarfrågan. När det har uppnåtts, sätt upp nästa mål. Ta nästa steg.

Till Expressen säger Bojerud att han nu tar avstånd från Nordisk.nu och de personer han där diskuterat med. Bojerud säger:

— 2009 hade jag ingen som helst uppfattning om vilka fora som var nazistiska eller rasistiska. Jag visste inte vad det var för några. När jag fick reda på vad de hade för grunduppfattning upphörde jag. Jag är en gammal man och det här med internet och internetsajter var för mig en fullständigt okänd värld.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen tror också att Bojerud förmodligen inte visste vilka han hade att göra med.

Källa:
SD-ledamot pratade taktik med nazister


  • Publicerad:
    2014-03-16 16:45