INRIKES. En rullstolsburen man hittades på söndagsnatten ensam på gatan mitt i Ekshärad. Där hade färdtjänsten lämnat honom fyra timmar tidigare, med motiveringen att han bara hade kontanter att betala med. 

En privatperson hittade en ensam, rullstolsburen och ”halvt livlös” man i centrala Ekshärad på söndagsnatten. Mannen var kraftigt myggbiten och privatpersonen erbjöd honom skjuts hem i sin egen bil.

Fyra timmar tidigare hade den rullstolsburne mannen åkt färdtjänst in till affären. Då bortsåg chauffören från att mannen inte hade betalkort.

Men när mannen hade handlat och skulle åka hem igen vägrade chauffören (en annan förare) att köra honom då han bara hade kontanter att betala med. Istället lämnades mannen ensam på gatan utan erbjudande om hjälp.

Den omtänksamme privatpersonen skrev senare i ett Facebookmeddelande till Hagfors kommun om händelsen och hur färdtjänstbolaget agerat.

Anders Wahlén, servicetrafikschef vid Värmlandstrafiken, beklagar det som drabbat mannen:

– Det är väldigt olyckligt. Samtidigt måste man kunna betala för sig. I efterhand ser vi att man borde sett till så att kunden kom hem, så kunde vi löst betalningen senare.

Händelsen belyser på ett kusligt sätt vilka följder det kontantlösa samhället kan få för medborgarna.

Källa:
Victor, 20, hittade rullstolsburen man – som övergivits i natten


  • Publicerad:
    2018-07-11 15:30