”KULTUR”. Hon blev känd som drakdrottningen Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Nu lanserar skådespelerskan Emilia Clarke superhjältinnan Maya, som bekämpar ondskan med sin mens.

Den brittiska skådespelerskan Emilia Clarke blev känd i hela världen med hennes roll som Daenerys Targaryen i HBO:s fantasyserie Game of Thrones. Nordfronts Axel Eriksson beskrev hennes karaktär som en symbol för ”hjärtlös satanisk neokonservativ globalism” som använder seriens motsvarighet till kärnvapen – drakar – för att lägga under sig hela världen i någon slags global och liberal förtryckarregim.

Under seriens gång hyllades dock karaktären som en feministisk hjälte av kulturmarxister, något som skådespelerskan nu spinner vidare på när hon debuterar som seriealbumförfattare.


Scenen där drakdrottningen Daenerys Targaryen förintar alla som trotsar hennes neokonservativa världsordning har liknats vid de allierades terrorbombningar av Dresden. OBS! Klippet innehåller spoilers.

Albumet heter M.O.M.: Mother of Madness och introducerar den så kallade superhjältinnan Maya, en ensamstående mor vars superkrafter ligger i hennes menstruation.

— Svullnaderna, hårväxten. humörsvängningarna, aknen, allt det där. Vi avskyr detta, och nu talar jag för mig själv och alla jag någonsin träffat som har menstruerat. Tänk om allt detta vändes och mensen blev något vi kan se som något unikt, galet och övermänskligt som händer i vår kropp? resonerar Clarke om sin idé, som också handlar om att ”hylla ensamstående mödrar som superhjältar”.

När karaktären Maya blir rädd kan hon bli osynlig och när hon har PMS-vrede får hon övermänsklig styrka. Hon kan till och med använda sin hårväxt under armarna på ett liknande sätt som Spindelmannen med sina spindelnät, berättar Clarke om sin nya superhjältinna.

I den första delen av tre som kommer att släppas i juli genom Image Comics använder Maya sina ”uppsvällda pattar” för att krossa en liga som sysslar med människohandel.


  • Publicerad:
    2021-06-12 15:00