Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

HBO bekräftar: Uppföljare till Game of Thrones kommer

Av Redaktionen, 2019-10-30
redaktionen@nordfront.se

KULTUR. Det blir en spinoff på den populära tv-serien Game of Thrones. Nyligen bekräftade HBO att serien ”House of the dragon” kommer innehålla åtta avsnitt och bygga på George RR Martins bok ”Eld & Blod: Historien om huset Targaryen”.

Den nya Game of Thrones-spinoffen kommer att handla om den blonda Targaryen-släkten, som genom att kunna tämja drakar invaderade Westeros och enade sju kungadömen under sin makt 300 år före händelserna i Game of Thrones. På bilden: Daenerys Targaryen porträtterad av Emilia Clarke i Game of Thrones.

Nordfront har tidigare skrivit om tv-serien Game of Thrones, som troligtvis är den populäraste serien som någonsin producerats. Serien bygger på författaren George RR Martins bokserie ”Sagan om is och eld”.

Många av seriens fans blev besvikna över hur tv-serien mot slutet sjönk i kvalitet, för att avslutas väldigt abrupt. Tidigare gick HBO ut med att man spelat in ett nytt avsnitt i en spinoff-serie med den brittiska skådespelerskan Naomi Watts – en serie som skulle utspela sig 5 000 år innan händelserna i Game of Thrones, långt innan de sju kungadömena uppstod i Westeros.

Denna spinoff har nu skrotats och istället bekräftar HBO att en spinoff-serie som handlar om hur draktämjarsläkten Targaryen invaderar Westeros, cirka 300 år före händelserna i Game of Thrones.

Serien kommer att ha sammanlagt åtta avsnitt och bygga på George RR Martins bok ”Eld & Blod: Historien om huset Targaryen”. Martin kommer att vara med i produktionen av serien, tillsammans med Ryan Condal och Miguel Sapochnik. Judarna David Benioff och D.B. Weiss, som många menar förstörde Game of Thrones, tycks alltså inte vara involverade i uppföljaren.

Källor:
HBO bekräftar ”Game of thrones”-spinoff: ”House of the dragon”
HBO cancels Game of Thrones prequel starring Naomi Watts
Game of Thrones prequel starts filming (and in a familiar location)


  • Publicerad:
    2019-10-30 10:30