JUDISK MAKTUPPVISNING. Israeliska och tyska stridspiloter genomförde en uppvisning utanför München för att förnedra tyska folket.

Israeliska och tyska stridspiloter deltog under tisdagen i en ”historisk” gemensam flyguppvisning över det forna arbetslägret Dachau utanför München.

Syftet var att ”hedra” förintelsebluffoffer, trots att det bevisats att lögnerna om gasningar av judar i Dachau var just lögner, vilket även den tyska tidningen Die Zeit rapporterade 19 augusti 1960.

I övningen – den första för israeliska flygvapnet i Tyskland – deltog israeliska F-16-plan och Eurofighter-plan från tyska Luftwaffe.

Efter flygningen över Dachau hölls en ceremoni vid flygbasen Fürstenfeldbruck, till minne av de elva israeler som mördades vid OS i München 1972. Varför just dessa elva israeler som dog för 48 år sedan är värda en särskild ceremoni, rapporteras inte.

Luftwaffechefen Ingo Gerhartz kallar den gemensamma övningen för ”ett uttryck för Tysklands och Israels vänskap”.

Att de flesta judar och andra arbetsfångar i Tyskland och nuvarande Polen dog som ett resultat av USA:s och Storbritanniens terrorbombningar mot ländernas infrastruktur och civilbefolkning i krigets slutskede, är en svart ironi som verkar ha undgått Luftwaffechefen.

Gerhartz sade från sitt flygplan – på engelska – att det var en ära för honom att å det tyska flygvapnets vägnar välkomna det israeliska flygvapnet i tyskt luftrum.

Israelen general Amikam Norkin som flög sida vid sida om Gerhartz svarade över flygradion att han var stolt över att leda de israeliska flygstyrkornas första uppdrag i Tyskland som han bedömer vara ett tecken på de respektive flygvapnens ”starka band” och ”ömsesidiga åtaganden”.


  • Publicerad:
    2020-08-19 08:50