MEDIA. Här kommer filmen från Motståndsrörelsens offentliga flygbladsutdelning på Rättviks marknad där tumult bröt ut med polis och ordningsvakter efter att en brandbilschaufför försökte köra på organisationens aktivister.

Det var under lördagen som medlemmar och aktivister ur Motståndsrörelsens Näste 1, 4 och 5 samlades för att gemensamt genomföra en offentlig flygbladsutdelning på Rättviks marknad. Responsen från allmänheten var god och aktiviteten flöt på bra fram tills att en brandbilschaufför, som var en uppenbar politisk motståndare till Motståndsrörelsen, försökte att köra på organisationens aktivister. När chauffören skulle konfronteras bröt tumult ut med polis och ordningsvakter men efter en kort stund avbröts konfrontationen och flygbladsutdelningen fortsatte som vanligt.

Efter drygt två timmar avrundades aktiviteten och när motståndsmännen lämnade marknaden för att bege sig tillbaka mot sina bilar följde två ”antirasister” från ”Dalarna mot rasism” efter dem. Enligt egen utsago till Nordfronts utsända ska de så kallade antirasisterna ha gjort detta för att ”köra iväg” aktivisterna. En äldre kvinna i det ”antirasistiska” sällskapet började fotografera aktivisterna och plockade sedan upp en prideflagga som hon ville provocera motståndsmännen med. Flaggan försvann dock i ett kortare tjafs.

Se klipp från den offentliga flygbladsutdelningen och vad som hände med den borttappade prideflaggan nedanför:


  • Publicerad:
    2017-05-07 20:27