STOCKHOLM. ”Alla grabbar hjälp mig jao, jalla jalla”, hörs den gripne rasfrämlingen vädja i ett filmklipp från Odenplan som blivit viralt. Men inte ens hans förortskompisar verkar våga agera, trots att de verkar vara många fler än de två poliser som genomför ingripandet.

Det var den 14 februari som polisen ingrep mot en rasfrämling som de misstänkte var narkotikapåverkad. Rasfrämlingen försökte fly från platsen när polisen skulle kontrollera honom, och på sig hade han dessutom ett pistolliknande föremål.

Nu har en film från händelsen blivit viral. På filmklippet, som filmats av en privatperson, kan man se hur rasfrämlingen, som fått pepparspray i ansiktet, vädjar till sina kamrater om hjälp.

— Alla grabbar hjälp mig. Jalla jalla jalla! De är bara två grabbar, putta dem grabbar! vädjar rasfrämlingen alltmer desperat.

Men rasfrämlingens ”grabbar” nöjer sig med att bara angripa polisen verbalt. En av dem dristar sig att gå nära, men får då även han pepparspray på sig och backar.

— Alltså den här snuten han är helt hjärndöd alltså, säger han.

På polisens hemsida skriver man om händelsen:

Två män som kände obehag efter att polisen använt efter pepparspray undersöktes av ambulanspersonal. En av männen fördes till sjukhus för en fördjupad kontroll.

Källa:
14 februari 14:29, Vapenlagen, Stockholm


  • Publicerad:
    2019-03-05 09:00