KAMP. Igår firades Finlands självständighetsdag genom två demonstrationer i Helsingfors.

Den första demonstrationen arrangerades av Soldiers of Odin. Detta efter att den nationalsocialistiska gruppen Kohti Vaupatta, som tidigare år stått som arrangör, inte fick arrangera demonstrationen i år på grund av att polisstyrelsen menar att organisationen är en fortsättning av Nordiska motståndsrörelsen som för tillfället är förbjuden i Finland.

Foto: Der-dritte-weg.info

En delegation med cirka 30 män och kvinnor från Nordiska motståndsrörelsen i Sverige och Norge deltog dock i demonstrationen. Organisationens ledare, Simon Lindberg, höll också det sista talet under demonstrationen. Talade under demonstrationen gjorde även en tysk kamrat från Der Dritte Weg samt fyra finska talare, två från SOO och två från Kohti Vapautta som talade i egenskap av privatpersoner.

På det stora hela gick demonstrationen problemfritt och den från Sverige tillresta vänsterextremisten Elias Lodin lyckades bli omhändertagen av polisen, efter att han på samlingsplatsen betett sig som den byfåne och clown han är.

När den första demonstrationen som samlade över 300 deltagare var över gick i princip alla nationalister vidare till samlingen för den patriotiska 6/12-demonstrationen. Med facklor i händerna marscherade enligt arrangören 2000-2500 patrioter för att fira Finlands självständighet.

Foto: Der-dritte-weg.info

Som vanligt var kommunister och andra röda avarter ute för att störa och solka ner firandet med oväsen och sin blotta närvaro. Dessa stod sig dock slätt mot den stora massan av patrioter som förutom att ropa antikommunistiska slagord också lyckades kasta åtminstone en fackla och en banger rakt in i en av de röda pöblarna. Det ryktas också om en tillrättavisning av en kommunist under natten, vilket kan ha varit en hämnd för ett fegt överfall som en grupp rödingar genomförde mot en ensam aktivist utanför dennes bostad tidigare under dagen.

Foto: Der-dritte-weg.info

Kampen för frihet går vidare i Finland!


  • Publicerad:
    2019-12-07 13:00