UTRIKES. Flera rasfrämlingar har skadats i en skjutning i den italienska staden Macerata, och polisen misstänker att dådet är en hämnd för ett mord tidigare i veckan på en ung italiensk kvinna.

Den gripne mannen.

På lördagsmorgonen skadades flera rasfrämlingar i en skjutning i staden Macerata i östra Italien. Vittnen ska ha sett en man köra omkring i en bil och skjuta mot rasfrämlingar. Flera av de skadade uppges vara afrikaner.

En man har gripits misstänkt för dådet, 28-årige Luca Traini. Han är en känd lokal nationalist och i ett videoklipp kan man se hur polisen för bort honom med en italiensk flagga virad runt sig. Han ska även ha gjort segerhälsningar och skrikit ”leve Italien”.

”Det kör omkring en man i staden och skjuter folk. All kollektivtrafik i centrum har upphört och skolorna har låst in barnen tills vidare. Vi rekommenderar er att inte hämta era barn förrän klartecken ges”, skriver stadens borgmästare på Facebook.

Polisen misstänker att dådet är en hämnd för mordet på den 18-åriga italienska kvinnan Pamela Mastropietro. Hon hittades mördad och styckad tidigare i veckan och polisen misstänker att en afrikansk knarklangare ligger bakom.

Källor:
Migrants ‘targeted’ in Italian city shooting spree, man arrested (VIDEO)
Italian man arrested after African migrants injured in drive-by shootings


  • Publicerad:
    2018-02-03 17:00