UTRIKES. En 29-årig nigeriansk knarklangare har gripits misstänkt för att ha mördat och styckat en 18-årig italiensk kvinna tidigare i veckan.

Pamela Mastropietro misstänks ha mördats av Innocent Oseghale.

Tidigare i veckan hittades 18-åriga Pamela Mastropietro mördad i den italienska staden Pollenza. Hennes kropp var styckad och kroppsdelarna hade lagts i resväskor och dumpats på gatan. Mastropietro hade tiden innan sin död bott på ett drogrehabiliteringscenter, men hade av oklar anledning försvunnit från centret under måndagen.

Polisen kunde snabbt gripa en misstänkt gärningsman, 29-åriga Innocent Oseghale från Nigeria. Oseghale, som inte har ett giltigt uppehållstillstånd och uppges vara en lokal knarklangare, kunde knytas till mordplatsen då han fångats på bild av övervakningskameror och vittnen hade sett honom tillsammans med mordoffret. Vid en husrannsakan hemma hos afrikanen hittade polisen kläder tillhörande mordoffret, vissa av dem dränkta i blod.

Fallet är bara ett av många i det stora antal mord som följt i fotspåren av den enorma migrantvågen 2015. Ett av de mest uppmärksammade fallen är mordet på den 19-åriga tyskan Maria Ladenburger 2016, där ett så kallat ”flyktingbarn” våldtog och sedan mördade henne. ”Barnet” visade sig senare vara 22-30 år gammal.

Källa:
Italian Teen Girl Killed and Chopped Into Pieces, Nigerian Migrant Arrested


  • Publicerad:
    2018-02-02 21:50