UTRIKES. Polisen kallades till ett så kallat flyktingförvar i Italien där en nigerian höll på att grilla en hund. Då han rättfärdigade handlingen med att det är ”helt normalt” där han kommer ifrån och påstod sig vara ovetandes om landets lagar, flyttades han endast till ett nytt så kallat förvar.

Den italienska militärpolisstyrkan Carabinieri fick ett samtal från en anställd på ett så kallat välkomstcenter för ”flyktingar”, som ligger i Vibo Valentia i Kalabria i Italien, om att en 29-årig nigeriansk man höll på att grilla en hund.

När polisen anlände hade nigerianen redan hunnit skinna och stycka upp en hunden och var i full färd med att grilla den tillsammans med några vänner.

Nigerianen försvarade sig med att grilla och äta hundar är ”helt normalt där de kommer ifrån”. Han påstod även att han hittat hunden död vid sidan av vägen, varpå han då hade då bestämt sig för att ta den med sig tillbaka för att äta den. Han sade vidare att han inte visste om att det var förbjudet att äta katter och hundar i Italien. Detta var en ursäkt som godtogs av polisen, då afrikanen istället för att få några rättsliga åtgärder endast flyttades till ett annat så kallat förvar.

Just afrikaner har varit i fokus för lokalmedia i Italien under de senaste veckorna, där det har rapporterats om att en ”hänsynslös” nigeriansk maffia lyckats ta sig in på italiensk mark. En nigeriansk knarklangare är bland annat misstänkt för att ha styckmördat den 18-åriga italienska kvinnan Pamela Mastropietro. En framstående italiensk kriminolog uttalade sig då om att tillvägagångssättet i detta fall stämde överens med de metoder som den nigerianska maffian använder sig av.

Den nigerianska maffian har även utnyttjat den så kallade flyktingkrisen för att ta sin traffickingverksamhet till Europa. Mellan åren 2014-2016 anlände fler än 12 000 nigerianska flickor och unga kvinnor i Italien, och av dessa slutade cirka 9 400 som sexarbetare. Ungefär hälften av de prostituerade som för närvarande arbetar i Italien är nigerianer.

Källa:
Italians Horror-Shocked as Immigrants Barbecue Dog at Welcome Center


  • Publicerad:
    2018-03-12 19:25