UTRIKES. En man i Nigeria kom nätt och jämt undan med livet i behåll efter att ha jagats av en arg pöbel. Anledningen ska ha varit att han misstänktes för att ha förvandlat en människa till get.

Foto: CC0 Public Domain

En 36-årig man i Nigeria blev nyligen attackerad av en uppretad folkmassa och kom med nöd och näppe undan med livet i behåll. Händelsen ägde rum i byn Rukpoku i södra Nigeria och anledningen till attacken ska ha varit att mannen anklagades för att syssla med voodoo.

36-åringen hade tiden innan attacken setts bli förföljd av en svart get och av någon anledning fattades det misstankar om att geten i själva verket var en människa som mannen förvandlat till get genom voodoo. Detta ledde till att en uppretad folkmassa attackerade mannen och slog honom medvetslös. Det hade kunnat sluta mycket värre om inte polis hade anlänt till platsen och avvärjt attacken.

— När jag var på väg hemifrån så märkte jag att min get följde efter mig. Den följer ofta efter mig när jag går ut eftersom jag ofta köper kakor till den, men den här gången ville jag inte att den skulle följa efter mig så jag bestämde mig för att försöka springa ifrån den. Geten heter Remember, sa mannen till Daily Post.

Det har tidigare rapporterats i nigeriansk media om förvirrade människor som vittnar om en grupp människor som ska ha förvandlat en kvinna till get i någon form av ritual. Den lokala polischefen sa då till Daily Post att man tar anklagelserna på största allvar och att man är fast beslutna att lösa fallet.

Källa:
Nigerian man beaten by mob for ‘turning human into a goat’


  • Publicerad:
    2018-01-28 13:05