INRIKES. Flyktingarna på Westsura herrgård utanför Surahammar har hamnat ur askan i elden. På boendet uppges maten både smaka illa och vara dåligt tillagad.

Westsura herrgård.

Westsura herrgård.

På Westsura herrgård utanför Surahammar är det sura miner bland flyktingarna. Dessa uppges vara missnöjda med både hur maten smakar och hur den tillagas. Med anledning av detta har man skrivit ett protestbrev till Migrationsverket, som hyr boendet av Attendo, och flyktingarna har även slängt maten en dag i protest.

Efter att Migrationsverket hörsammat flyktingarnas krav och försökt förbättra maten dömdes åtgärden ut som otillräcklig. Samtidigt finns det fler klagomål som bland annat handlar om att boendet inte ligger tillräckligt centralt och att det är svårt att ta sig in till Surahammar.

Jeanette Peretic på Attendo, tillika verksamhetschef för Westsura, är skuldmedveten och lovar att hon ska gå till botten med problemet. Hon menar att man ständigt jobbar med maten och att personalen efter protestbrevet satte sig ned med flyktingarna i ett så kallat matråd.

Westsura herrgård uppmärksammades 2012 då en 27-åring, boende på anläggningen, släpade in en förbipasserande 13-årig flicka i bastun och våldtog henne. Läs mer om det fallet HÄR.

Källa:
Asylsökande protesterar mot dålig mat


  • Publicerad:
    2014-04-10 20:50