KULTURMARXISM. I ett inlägg på FN:s officiella twitterkonto citeras generalsekreterarens kulturmarxistiska floskler när han sammanknippar coronapandemin med ”en mansdominerad kultur”.

Skärmbild: Facebook.

FN har hamnat i blåsväder och beskyllts för att driva en politisk agenda efter att organisationens förvaltare av konton på sociala medier har delat ett citat av generalsekreterare Antonio Guterres där han sammankopplar coronapandemin med ”patriarkatet”.

Guterres levererade ett öppningsanförande vid ett virtuellt stadshusevent för kvinnorättsorganisationer i slutet av förra månaden.

Medan han i sitt långa tal berörde ett antal olika ämnen som till exempel ”ojämlikheten inom sjukvården”, ”genusbaserat våld” och ”beskydd av arbetare inom den informella ekonomin” – valde FN:s konton på sociala medier att lyfta fram en kommentar om ”patriarkatet”.

Följande utdrag från Guterres tal lades i helgen ut i ett twitterinlägg på organisationens konto:

Coronapandemin demonstrerar det vi alla vet: Årtusenden av patriarkat har resulterat i en mansdominerad värld med en mansdominerad kultur som skadar alla – kvinnor, män, flickor och pojkar.

Denna postning orsakade snart en storm av kritik då uppretade nätsurfare undrade hur FN-chefen kan skylla män för coronakrisen och varför han slänger sig med kulturmarxistiska och feministiska slagord.

”Varför sprutar FN ut politisk ’vakenhet’ (woke-ism) om patriarkatet”, undrar förre medlemmen i Brexit-partiet och parlamentsledamoten James Wells. Han fortsätter:

Storbritannien borde se över de hundratals miljoner man ger till FN om det här är dess agenda…

Många har nu uppmanat Guterres lämna sitt eget bidrag till kampen mot manlig dominans. De menar att FN-chefen självklart bör föregå med gott exempel och ställa sin plats till en kvinnas förfogande.


  • Publicerad:
    2020-09-08 22:40