SVERIGE. Staga Sweden har nu anmälts till DO av Det Fria Sverige efter att företagets vd sagt att han inte vill anställa svenskar.

Sven Lundgren, vd för Staga Sweden, har hamnat i blåsväder efter ett uttalande i Corren.

— Allra helst anställer vi nysvenskar, oavsett kön. Vi undviker framförallt unga, svenska män. Kvinnor har, generellt sett, högre arbetsmoral, sa Lundgren till tidningen.

Efter ett mediedrev från alternativmedier har företaget gått ut med att det var en ”olycklig formulering” från Lundgrens sida.

Kritikerna har dock inte låtit sig blidkas. Den nationalistiska intresseföreningen Det Fria Sverige (DFS) har idag skickat in en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) där man kräver att åtgärder vidtas då företaget öppet gått ut med att de diskriminerar baserat på etnicitet, kön och ålder.

— Jag sätter inte någon tillit till att DO kommer driva fallet vidare, men för oss är det ändå viktigt med en markering. Låt detta också vara en påminnelse till svenskar att inte göra affärer med STAGA Sweden AB, utan att välja andra leverantörer tills de bytt ut sin svenskfientliga VD, säger Dan Eriksson, ordförande för DFS, i ett uttalande.

Här finns kontaktuppgifter till Lundgren och andra ledande representanter för företaget som öppet diskriminerar svenskar.


  • Publicerad:
    2018-06-14 18:50