Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Försvunnen svenska utreds av riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet — uppdaterad

Av Redaktionen, 2019-11-28
redaktionen@nordfront.se

SKÅNE. 20-åriga Emilia Lundberg från skånska Tollarp har varit spårlöst försvunnen sedan i fredags. Nu utreds ärendet som ett människorov av en åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

20-åriga Emilia Lundberg från Tollarp är försvunnen sedan i fredags. Foto: Facebook.

Det var i fredags som Emilia Lundberg senast sågs, då man tror att hon klev på en buss längs med E22:an Tollarp i Skåne. Under helgen anmälde den unga kvinnan försvunnen av hennes familj, som sedan dess har letat efter henne tillsammans med frivilligorganisationen Missing People.

Till Aftonbladet säger chefen för grova brott i Kristianstad, Anders Svensson, att polisen befarar att något brott ligger bakom hennes försvinnande.

— Vi har jobbat med detta sen helgen och det inleddes som en försvunnen person. Ärendet utreds nu som människorov, det rubricerades som det under gårdagen, säger han till tidningen.

I övrigt vill han inte kommentera ärendet, utan hänvisar till åklagaren som leder förundersökningen.

Åklagaren i fråga heter David Ludvigson, som arbetar på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Till Aftonbladet vill han endast bekräfta att han är förundersökningsledare och det är oklart varför just riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet leder en förundersökning gällande ett försvinnande av en 20-årig kvinna.

På den unga kvinnans Facebook kan man se att hon lagt ut ett stort antal stilistiska och sexuellt provokativa bilder, samt att hon är vän med flertalet män med ursprung i Nordafrika och Mellanöstern. Hon är sedan tidigare dömd för ett antal narkotikabrott likväl som rattfylla.

Förutom Emilia Lundberg eftersöker även myndigheter och Missing People 17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla, som varit borta i två veckor. I hennes fall har man häktat hennes rasfrämmande pojkvän, den 22-årige Ahmed Tishko, misstänkt för mord.

Uppdatering:

Enligt obekräftade uppgifter till Nordfront är Emilia Lundberg egentligen Emil Lundberg, en prostituerad transvestit. Uppgifterna är alltså obekräftade men skulle kunna förklara varför riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet utreder ärendet.

Källa:
Emilia, 20, försvunnen sen i fredags – polisen befarar brott
Kristianstads TR: B1189-18
Malmö åklagarkammare: AM 19223-18


  • Publicerad:
    2019-11-28 17:00