INRIKES. Den 17-åriga Wilma Andersson som under en tid eftersökts i trakten av Uddevalla är död. Detta konstaterar polisen efter att ha hittat en kroppsdel tillhörande flickan.

Lysekilsbon Wilma Andersson, 17, är försvunnen sedan ett par veckor och sågs senast i området kring Walkesborg i Uddevalla den 13 november. 22-årige Ahmed Tishko från Uddevalla har tidigare både anhållits och häktats för mord.

På torsdagskvällen gjordes också ett avgörande fynd som nu definitivt har övertygat polisen om att Wilma inte kommer att hittas vid liv: En kroppsdel. Exakt vilken kroppsdel det handlar om har polisen inte gått ut med, men med fyndet säger man att det inte råder några som helst tvivel om att flickan har avlidit.

— Vi beklagar djupt att sökandet efter Wilma slutade på detta tragiska sätt. Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

”Brottsutredningen fortsätter med oförminskad styrka. Sökning efter resten av kroppen kommer att fortsätta enligt samma inriktning som finns sedan tidigare, det vill säga att polisen riktar sökarbetet mot sådant som framkommer i utredningen eller till tips som kommer in”, skriver polisen på sin hemsida.

Efter att Wilmas utpekade pojkvän Ahmed Tishko häktats för brottet valde den judiskägda tidningen Expressen att skriva något av en hyllningsartikel till den misstänkte mördaren, där man tryckte på hans framgångar i både studier och arbetsliv.

Källa:
Avgörande fynd i sökandet efter försvunnen flicka


  • Publicerad:
    2019-11-29 20:01