BROTT. Uddevalla tingsrätt meddelade idag att irakiern Tishko Ahmed döms till livstids fängelse för mordet på Wilma Andersson och för brott mot griftefriden då han styckat hennes kropp.

Den 23-årige rasfrämlingen Tishko Ahmed döms till livstids fängelse för mordet på Wilma och brott mot griftefriden. Bild: Facebook.

Wilma Anderssons ex-pojkvän, irakiern Tishko Ahmed, dömdes idag till lagens strängaste straff – livstids fängelse – för mord på Wilma och brott mot griftefriden. Att han var skyldig till brotten fastställdes redan i juni, och idag meddelades så påföljden.

Uddevalla tingsrätt går på åklagarens linje och menar att det är ställt utom allt rimligt tvivel att Ahmed genom upprepat våld uppsåtligen berövat flickvännen livet i november förra året.

Tingsrätten är enig och konstaterar att det inte finns några förmildrande omständigheter. I ett pressmeddelande konstaterar tingsrätten att det varit en fråga om kraftigt våld och att händelseförloppet inte varit helt kortvarigt utan förenat med en stark dödsångest och lidande.

I mitten av juli slog Rättsmedicinalverket fast att Ahmed inte lider av en allvarlig psykisk störning. Därmed finns inget hinder för tingsrätten att utdöma fängelsestraff.

I domen slår tingsrätten även fast att irakiern ska betala sammanlagt 227 664 i skadestånd till Wilmas föräldrar och syster.

Det var i november 2019 som 17-åriga Wilma försvann från sitt hem i Uddevalla. Tidigt i utredningen misstänktes hennes ex-pojkvän ligga bakom hennes försvinnande. Han greps kort därefter och har sedan dess suttit häktad misstänkt för mord.

Vid en husrannsakan påträffade polisens kriminaltekniker Wilmas huvud i en garderob i Ahmeds bostad. Resterande kroppsdelar har ännu inte återfunnits. Att Wilmas kropp inte har hittas har medfört fortsatt lidande för offrets anhöriga, skriver tingsrätten i domen.

Kammaråklagare Jim Westerberg var påtagligt nöjd med att tingsrätten helt gått på hans linje om livstids fängelse. Han gav också en eloge till dem som bidragit till utredningen.

— Utredningen tog endast sex månader att slutföra vilket är ganska snabbt när det handlar om mord i den här omfattningen. Vi är mycket nöjda med att Nationellt forensiskt centrum prioriterat ärendet och jobbat hårt för att få fram provsvar som var nödvändiga. Utredande polis i ärendet har också gjort ett mycket bra arbete, sa Westerberg i ett uttalande till Åklagarmyndigheten.

Enligt domen från tingsrätten nekar rasfrämlingen Ahmed fortfarande till mordanklagelserna. Det är i nuläget inte beslutat om överklagande. Den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem säger att domen med allra största sannolikhet kommer att överklagas.

Wilma Andersson har varit ett av de många tragiska offren för mångkulturen och svenskhatet som har uppmärksammats under Nordiska motståndsrörelsens landsomfattande kampanj ”White Lives Matter” under sommaren. Kampanjen har genomförts med torgmöten, speciellt framtagna flygblad och affischer.

Wilma Andersson blev ännu ett offer för mångkulturen. Bild: Facebook.


  • Publicerad:
    2020-07-27 17:30