Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Wilmas familj överklagar kontroversiell hovrättsdom

Av Redaktionen, 2020-11-23
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. I en kontroversiell hovrättsdom sänktes straffet för Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed från livstid till 18 års fängelse. Domen har nu överklagats till HD av Wilmas familj.

Morddömde Tishko Ahmed. Bild: Facebook.

Det var i oktober som Hovrätten för Västra Sverige sänkte straffet för den morddömde Tishko Ahmed, som mördade och styckade sin exflickvän, 17-åriga Wilma Andersson, i november förra året. Ahmed hade i tingsrätten dömts till livstids fängelse för mordet eftersom man ansåg att det handlade om kraftigt våld och att händelseförloppet inte varit helt kortvarigt utan förenat med en stark dödsångest och lidande.

Men enligt hovrätten fanns inga faktiska bevis för att händelseförloppet ska ha varit särskilt utdraget eller att 17-åriga Wilma ska ha känt stark dödsångest. Därför sänkte man straffet till 18 års fängelse.

Hovrättsdomen har ifrågasatts på många håll och strax efter domen visade Nordiska motståndsrörelsens Näste 2 vad man ansåg som lämpligt straff för styckmördaren Ahmed genom att hänga upp en docka föreställande honom i en staty i centrala Uddevalla.

Nu har Wilmas familj överklagat den kontroversiella hovrättsdomen till Högsta domstolen, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

Via sin advokat ber man HD ta upp fallet och döma Ahmed till livstid. Man skriver bland annat att det är orimligt att tro annat än att Wilma Andersson känt en mycket omfattande dödsångest under tiden för mordet, och att pojkvännen genom att stycka henne och göra sig av med stora delar av kroppen riskerar att utsätta familjen för ett livslångt lidande.

Även Tishko Ahmed har överklagar domen till HD och skriver via sin advokat att han vill frikännas helt och hållet. Han ska tidigare även ha skickat tre handskrivna brev till HD i samma ärende.


  • Publicerad:
    2020-11-23 16:00