INRIKES. Igår morse genomfördes en uppmärksammad aktion i Uddevalla, där en docka föreställande Wilma Anderssons mördare hängdes i en staty. Nordfront har talat med en anonym källa som vet mer om aktionen. Uppdaterad.

Dockan som hängdes i Uddevalla. Foto: Facebook.

Igår morse larmades polisen till Kungstorget i Uddevalla, detta eftersom invånare i staden sett en docka hänga i statyn på torget. Med en hängsnara runt halsen hängde dockan som föreställde Wilma Anderssons mördare, Tishko Ahmed.

Väl på plats tillkallade polisen räddningstjänsten, som kom till platsen för att plocka ner dockan från sin snara. Polisen upprättade inledningsvis en anmälan om ofredande, men meddelade samtidigt att rubriceringen kan komma att ändras till olaga hot.

Nordfront har under dagen varit i kontakt med en anonym källa, som säger att det är dem som har hängt upp dockan. Vi ställde då frågor om aktionen och reaktionerna på den.

Vad tycker du om medias rapportering av mordet på Wilma?

— Generellt sett var media ganska tysta i början, man försökte tysta ner fallet så långt det gick. Sen kunde de ju inte hålla igen längre när alternativmedia rapporterade så mycket om fallet. Då fick ju även dem börja rapportera om det, med en annan utgångspunkt då förstås.

Varför genomfördes den här aktionen?

— Den här aktionen genomfördes i och med att mördaren först dömdes till livstids fängelse, bara det straffet anser ju vi är ett skämt i dagens samhälle. Sedan sänktes straffet ytterligare i hovrätten till 18 års fängelse, det är ju inget straff som motsvarar det brott han har begått. Därför kände vi att det behövdes skipas rättvisa, åtminstone innanför de ramar vi har att arbeta med.

Hur har responsen varit från lokalborna och media?

— Det kom ju en artikel i Bohuslänningen klockan fyra på eftermiddagen ungefär och då började nyheten delas, bland annat i Facebook-grupper och sådär. Vad jag har sett så har ju nyheten fått över tusen reaktioner, en övervägande majoritet av dessa har hållit med oss och reagerat positivt.

Har du märkt att någon skrivit något speciellt om händelsen?

— Man märker ju till exempel på slaskmedia. De har rapporterat om nyheten ganska sakligt, men man märker ändå att rapporteringen genomsyras av deras egen agenda. I övrigt är det ju vanligt folk som har skrivit och diskuterat om händelsen mycket.

Vill du berätta något mer till Nordfronts läsare om aktionen?

— Ja, jag vill ju bara påminna om att sådant här behövs för att skapa diskussioner och få folk att börja reagera. Ska vi kunna skapa förändring i samhället måste vi ta saken i egna händer helt enkelt. Budskapet har ju kommit fram, vi förväntade oss ju nästan att media skulle tysta ner det här också. Men vi är ju såklart nöjda över hur mycket det här har uppmärksammats.

Uppdatering:

Aktivisterna har nu gått ut med mer information på Motståndsrörelsen.se och avslöjat att aktionen genomfördes av Näste 2.


  • Publicerad:
    2020-10-31 18:15