VÄSTERBOTTEN. En fotbollsmatch i division 6 mellan Vilhelmina och Sorsele förra veckan utbröt i vilt tumult.

Matchen mellan Vilhelmina och Sorsele fick en skandalartad avslutning i samband med att de två lagen skulle tacka varandra för matchen. Ett storbråk uppstod mellan lagen där en spelare hade stormat ner från läktaren för att delta i bråket. Vilhelminatränaren Kristian Garper medger till Sportnu.se att ”det utdelades några slag”: ”Det brakade lös och blev bråkigt, riktigt tragiskt att det skall hända. Det utdelades några slag, ja. Det var många starka ord och de hetsade varandra.”

Västerbottens fotbollsförbunds disciplinnämnd ska nu utreda vad som egentligen hänt och se hur saken ska föras vidare. Av Sportnu.se:s artikel framgår inte vilka som blivit misshandlade och varför det hela skedde. En tipsare till Nordfront har dock satt mer ljus på händelsen genom att länka till matchinformationen som visar att samtliga som fick röda kort – sammanlagt sju utdelade – var invandrare. Vid en titt på Sorsele IF:s spelartrupp framgår att av 29 spelare har över hälften, 16 stycken,  invandrarnamn.

forumet Flashback diskuteras också saken där en användare menar att dessa bråk beror på låg IQ och dålig impulskontroll. En annan användare säger att majoriteten av spelare i liknande sammanhang har varit svenskar, men får snart mothugg av andra användare som bifogar nyhetslänkar som visar motsatsen. Bland annat visar en av dem ett bråk mellan Sandåkern och Ersboda som skedde tidigare i år där en invandrare dömdes för misshandel i tingsrätten.


  • Publicerad:
    2013-06-28 16:50