MÅNGKULTUR. En utländsk man dömdes nyligen av Jönköpings tingsrätt för grov misshandel och olaga hot för att ha misshandlat och mordhotat en 45-årig man i Vaggeryd. Främlingen var beväpnad med bland annat en dildo.

I juni förra året åkte en utländsk man och ytterligare en person hem till den 45-årige mannen beväpnade med ett basebollträ, handklovar, silvertejp, buntband, plasthandskar och en dildo. Främlingen och den andre personen slog mannen med basebollträdet i huvudet och på kroppen. Man fängslade även mannen med handklovarna och hotade att döda honom.

— Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas, fara för brottets fullbordan har endast på grund av tillfälliga omständigheter varit utesluten eftersom gärningen avbrutits efter att målsäganden lyckats slå sönder en fönsterruta och förbipasserande uppmärksammat händelsen, säger kammaråklagare Lisa Hedberg.

Anledningen till misshandeln och mordhotet är att de båda männen ska ha varit gifta med samma kvinna. Brottsoffrets ansikte blev sönderslaget och fick även andra skador på huvudet och överkroppen.

Främlingen begärdes häktad redan förra sommaren men greps inte förrän i juli i år då han hållit sig gömd utomlands. Han döms till fängelse i ett år och nio månader för grov misshandel och olaga hot. Däremot döms han inte för mordförsök då tingsrätten inte anser att han hade i uppsåt att döda mannen. Främlingen kommer också att utvisas efter avtjänat straff och ska betala 75 000 kronor i skadestånd.

Källa:
Ny dom: försökte inte döda med dildo


  • Publicerad:
    2016-09-03 20:30