TWITTER. SSU-profilen Megic Mike trollar så bra att Fria Tider gick på trollningen.

Den högerorienterade hemsidan Fria Tider har blivit trollade. I en artikel med rubriken ”Dansar av glädje över att svenskar är på väg att bli minoritet” skriver tidningen följande:

Den mystiske afrikanen ”Megic Mike” väcker blandade reaktioner på Twitter. Där postar han filmer som bland annat visar hur han dansar för att fira att svenskar är på väg att bli en minoritet i Sverige.

Problemet med detta är att afrikanen ”Megic Mike” är en riktig person som bland annat laddar upp filmer på Instagram där han har över 44 000 följare, men kontot på Twitter som lägger in texter och bilder är ett uppenbart satirkonto som påstår att Mike aspirerar på att vara en socialdemokratisk riksdagskandidat.

Mer specifikt är filmen Fria Tider baserar sin rubrik på en uppenbart fakead film där afrikanen dansar och Twitter-trollet bara har lagt in text som säger att det är för att fira att svenskar är på väg att bli en minoritet i Sverige. Det är alltså inget som Mike själv säger.

Fria Tider reserverar sig lite längre ner i artikeln efter att man beskrivit kontots innehåll i seriösa ordalag och skriver då att många i kommentarerna utgår från att det Mike uttrycker på Twitter är på riktigt men att ”andra gissar att det rör sig om satir”.

I skrivande stund har Fria Tider kvar sin artikel om Mike och har den dessutom som en plusartikel man lockar prenumeranter med. Under gårdagen kommenterade Mike också Fria Tiders artikel på Instagram med att många svenskar börjat följa honom och dementerade där att han skulle hata svenskar och säger att han är ”catfished” på Twitter.


  • Publicerad:
    2020-07-09 17:20