INRIKES. En man i 90-årsåldern krävs på närmare 250 000 kronor efter att han tagit hand om en katt som fått ungar, och länsstyrelsen beslutat att ungarna skulle infångas och avlivas.

Arkivbild.

För fem år sedan tog en man i 90-årsåldern från Norrbotten hand om en katt. Katten fick efter ett tag ungar, som förvildades då mannen inte förmådde ta hand om dem på grund av sjukdom. Detta föranledde att länsstyrelsen fattade ett beslut att fånga in ungarna och avliva dem.

Företaget som fick i uppdrag att utföra detta kräver nu mannen på 241 000 kronor, något som mannen inte har. På grund av detta har skulden gått till Kronofogden, som mätt ut de få tillgångar som 90-åringen hade kvar. Nu drar Kronofogden en summa varje månad av mannens redan låga pension. När SVT kontaktar företaget som kräver mannen på pengar för tjänsterna han ej bett om så menar de att de fått göra flera besök till mannen och att det är därför kostnaden blivit så hög.

– Vi fick åka till mannens hem flera gånger och till det kommer kostnader för veterinärer för avlivning av katterna, säger Andreas Laine på företaget Binagården.

Kommunens företrädare Britt-Marie Veräjä vill inte heller ta på sig ansvaret för den uppkomna situationen, och hänvisar till ”sekretess”.

Källa:
Äldre man förlorar sina besparingar på vildkatter


  • Publicerad:
    2018-09-14 15:30