MUSIKER Den legendariske musikern blev 71 år gammal. Var den sista medlemmen i Lynyrd Skynyrd.

Den legendariska gitarristen Gary Rossington från rockbandet Lynyrd Skynyrd har tragiskt nog avlidit vid 71 års ålder. Rossington, en av bandets grundare, var den sista återstående originalmedlemmen och hans död innebär slutet på en episk era av amerikansk rockmusik.

Lynyrd Skynyrd var en av de mest inflytelserika rockbanden under 1970-talet, känt för hits som ”Sweet home Alabama” och ”Free bird”. Bandet drabbades av en tragedi 1977 när en flygkrasch tog livet av flera medlemmar, inklusive sångaren Ronnie Van Zant. Trots detta fortsatte bandet att spela och turnera i flera decennier och blev legender inom rockvärlden.

Gary Rossington var en mycket begåvad gitarrist som gav bandet dess ikoniska ljud. Hans teknik och förmåga att uttrycka sig med musik var beundransvärd och inspirerade en hel generation av musiker. Hans insatser för att skapa musik som skulle leva vidare för alltid kommer aldrig att glömmas.

Med Gary Rossingtons död blir det slut på en episk era av amerikansk rockmusik. Lynyrd Skynyrd valdes in i rockens Hall of Fame 2006 och kommer alltid att vara en stor del av musikhistorien. Rossingtons talang och bidrag till musiken kommer att fortsätta att inspirera musiker runt om i världen i många år framöver. Våra tankar går till Rossingtons familj och alla hans fans runt om i världen.