MALMÖ. Under fredagen hölls en demonstration mot den så kallade rasistiska registreringen av romer. Mitt under pågående demonstration blir en gatukonstnär som deltar i aktionen misshandlad av ett gäng vänsteraktivister.

Park

Dan Park

Gatukonstnären Dan Park, tidigare känd för att bland annat ha satt upp affischer med en av en representant från Afrosvenskarnas riksförbund iförd halsboja med texten ”Vår negerslav är bortsprungen” och att ha klistrat upp SSU:s förbundssekreterare Ellinor Erikssons bild med en måltavla som bakgrund, hade anslutit sig till demonstrationen med ett eget plakat där texten löd: ”Zigenarbrott är något gott”.

Då polisen uppgivit att syfte med kartläggningen av romerna varit att stävja brott, och demonstrationen helt sonika var mot denna kartläggning, så skulle plakatet visa Parks lojalitet med de övriga demonstranterna. Detta insåg romerna som lät honom gå med i demonstrationen utan protester. En väninna till Park tänkte passa på att ta bilder på gatukonstnären när han gick med sitt plakat.

Detta skulle visa sig vara allt annat än riskfritt. Kvinnan blev rånad på sin kamera av krigiska vänsteraktivister. När Dan Park därefter började ropa ut texten på sitt plakat blev han påhoppad av vänstergänget och det hela slutade med att polisen kom till gatukonstnärens undsättning. De förde bort Park och grep två av våldsmännen.

Dan Park är nu anmäld för hets mot folkgrupp på grund av sin positiva syn på zigenarbrott och en utredning är inledd.

Källa:
Två anhållna efter manifestation


  • Publicerad:
    2013-09-29 21:05