FILM. Veckans film blir en science-fiction från 1934, framställd av den tyska filmindustrin.

Maskinen som skulle omvandla bly till guld.

Maskinen som skulle omvandla bly till guld.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Nuförtiden går det för egen del inte att se något som den judiska filmindustrin Hollywood producerat, på grund av de många gånger direkt fientliga, och i andra fall subtila, budskap som de judiska regissörerna väver in i filmerna.

För rekreation går det dock att slumpvis välja ut filmer från en lista med filmer som den nationalsocialistiska filmindustrin producerade mellan 1933 — 1945.

Utifrån denna lista valdes alltså slumpmässigt en film ut och det blev Gold, från 1934, regisserad av Karl Hartl.

Science-fiction utan judisk propaganda

Filmaffischen.

Filmaffischen.

Egentligen är filmen inget att orda om. Det handlar om hur två forskare står inför ett genombrott att lyckas omvandla bly till guld. En girig kapitalist vill dock annorlunda, och filmen kommer att handla om turer kring detta.

Skådespelarna gör bra insatser, och det är inte frågan om någon b-film, utan filmen måste ha varit påkostad med tanke på att denna science-fiction framställdes så tidigt som 1934.

Personligen kommer jag framöver att se fler filmer som den tyska filmindustrin framställde, eftersom de är betydligt bättre än judiska filmer från Hollywood, trots att de tyska filmerna kan ha över 80 år på nacken.

Gold finns med engelsk undertext på Youtube i acceptabel kvalité och det funkar fint att koppla en dator till tv-en och se filmen på så vis.

Se Gold från 1934 här:


  • Publicerad:
    2015-07-19 13:09