STOCKHOLM. Igår kväll under midsommaraftonen misshandlades en gravid kvinna med barnvagn i Stockholmsförorten Kista av tre främmande män.

Det var runt 20-tiden igår kväll som en gravid kvinna som var ute och gick med en barnvagn i Kista blev överfallen och rånad. Förövarna var tre män som rånade kvinnan på hennes plånbok och sparkade henne i magen trots att hon var gravid. Rånarna välte även kvinnans barnvagn som det var ett barn i.

Barnet i barnvagnen ska ha klarat sig utan skador och kvinnan fördes av polisen till sjukhus. Kvinnan vågar nu inte lämna sin lägenhet på grund av rädsla, men har gett ett signalement på gärningsmännen, som hon uppger var i 17 till 20-årsåldern.

”Den aktive mannen är en kort kille på 160 till 165 centimeter. Enligt kvinnan är han väldigt mörk i hyn, men han är troligtvis inte av afrikanskt ursprung. De två övriga männen såg enligt kvinnan ut att ha afrikanskt ursprung”, säger Patrik Sanders på polisen till Expressen.

Enligt kvinnan var den korte mannen aktiv i rånet, medan hans kamrater var passiva.

”Det här är ett lågvattenmärke av rang. Vi hoppas verkligen att någon ska känna igen den här konstellationen”, säger Sanders.

Kvinnan undersöktes på sjukhus men personalen kunde inte se några tecken på att det ofödda barnet skadades i rånet.

Fotnot: Kista är en mångkulturell stadsdel i Stockholm. Redan 2008 hade hela 60 procent av invånarna i Kista invandrarbakgrund.

Källor:
Gravid sparkades i magen av rånare
Gravida kvinnan vågar inte lämna lägenheten


  • Publicerad:
    2013-06-22 23:33