I början av december 2011 gruppvåldtogs Viktoria* på ett flyktingboende i Mariannelund. Gruppvåldtäkten, som becicks av sju främlingar räknas som den grövsta våldtäkten i svensk rätthistoria. Nu talar Viktoria ut i Aftonbladet.

Viktoria berättar om hur hon skulle resa bort ett tag och att en kompis, som senare skulle kallas ”huvudmannen” i målet, hade planerat en avskedsfest. Hon hämtades i bil av sin ”kompis” och en annan person. På väg in till Vimmerby vände man i motsatt riktning till asylboendet för att hämta mer sprit.

”I efterhand har jag ju förstått att allt var planerat. Mannen jag kände försvann också i väg. Men just då tänkte jag bara att ’jaha, vi får väl stanna här tills vi får skjuts’. De var ju väldigt snälla och gulliga mot mig, då.” 

Men när Viktoria satt på sängen med en drink, upphörde männen att vara snälla och gulliga:

”Plötsligt låg jag där, hjälplös och utan byxor. Medan den första mannen våldtog mig såg jag hur de andra tog av sig byxor och kalsonger, skrattade och klappade i händerna. Vad kan jag säga, det var fruktansvärt. Äckligt. Kränkande.” 

När Viktorias vän, ”huvudmannen”, kom tillbaka till rummet under morgonen trodde hon att allt var över. Hon trodde att han skulle bli hennes räddning. Men även han våldtog henne.

*Viktoria heter egentligen något annat

Läs intervjun i Aftonbladet

Läs alla artiklar och avslöjanden från Nordfront och om Svenska motståndsrörelsens torgmöte i Mariannelund


  • Publicerad:
    2012-07-07 15:30