SVERIGE. Trots att Astrid Lindgrens värld i Vimmerby stängde för säsongen i söndags har man valt att hålla parken öppen två dagar i veckan för de 400 asylsökare som nyligen kommit till kommunen.

astrid-lindgren2

Från och med nästa vecka kommer parken att öppna upp portarna för de asylsökare som finns i lilla Vimmerby. Och det kommer givetvis att vara gratis inträde.

— Och det är något vi kallar för ”lekparksöppet”. Vi har inte butiker öppna, eller karaktärerna där, utan man får leka i Mattisborgen, i Katthult och så, säger lekparkens vd Joacim Johansson.

Johansson säger att han är glad att han kan dra sitt strå till stacken för att få de nyanlända invandrarna att känna sig välkomna. Han säger dock att övriga invånare också är välkomna att leka i parken om de skulle vilja det.

Vimmerby är den folkära författaren Astrid Lindgrens födelsekommun men som man kan anta inte ser ut som den gjorde när författaren själv växte upp i kommunen. Bara under den senaste månaden har lilla Vimmerby tagit emot 400 asylsökare.

Källa:
Astrid Lindgrens Värld för asylsökande


  • Publicerad:
    2015-11-06 08:55