Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Fri entré för asylsökare på Dunkers kulturhus

Av Redaktionen, 2015-12-18
redaktionen@nordfront.se

MASSINVANDRING. Dunkers kulturhus i Helsingborg gör ett tillfälligt försök med fri entré för asylsökande. Försöket gäller fram till februari och kommer därefter att utvärderas för en eventuell förlängning.

I ett pressmeddelande skriver kulturhuset Dunkers att de kommer att göra ett tillfälligt försök med att ge asylsökare fri entré till kulturhuset. Den fria entrén kommer att gälla från och med de 26 december fram till 26 februari. Därefter kommer satsningen att utvärderas för en eventuell förlängning.

Dunkers menar att den nya satsningen är försöka främja de asylsökandes kunskap och förståelse för lokal och nationell kultur samt för att stärka språkförmågan.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Kulturförvaltningen i Stockholm har beslutat att nyanlända invandrare ska få gratis inträde till stadens museer. När beslutet kom sa Ann-Charlotte Backlund, museichef på förvaltningen, att även då när fri entré gäller för alla efter årsskiftet så är det viktigt att nyanlända ska få känna sig extra betydelsefulla då.

Källa:
Dunkers ger asylsökande fri entré


  • Publicerad:
    2015-12-18 11:50