SVERIGE. Asylsökande i Karlstad får sedan en tid tillbaka gratis karateträning av Karlstad Karateförening.

I stadsdelen Våxnäs i Karlstads kommun, öppnades det i slutet av november förra året ett asylboende med 160 platser, ett av Bert Karlssons hittills 53 boenden runtom i Sverige. Området i Karlstad är sedan tidigare känt för att ha invandrargäng och kriminalitet bestående av droger, stölder, rån och misshandel.

Nordfront har tidigare varit i kontakt med personer i området som då beskrev situationen utanför asylboendet på följande sätt:

— Det är högljutt och skrikit utanför boendet. När jag var på den närliggande macken ett 50-tal meter från boendet får man oroskänslor att något hemskt skall hända när de står och skriker och gestikulerar på ett språk man inte förstår sig på.

I ett försök att integrera ”flyktingarna” har Karlstad kommun startat upp en grupp vid namn Tillsammansföreningen som leds av Azim ”Reza” Noadjnas. De har försökt hitta aktiviteter till de nyanlända invandrarna, utan några större resultat. Karlstad Karateförening nappade dock snabbt och tränar nu ett 20-tal asylsökare gratis.

Det återstår nu att se om det blir lugnare i området nu när invandrarna har fått gratis karateträning att sysselsätta sig med.

Källa:
Karatelyft med flyktingar


  • Publicerad:
    2016-01-09 08:00