INRIKES. Friskis och Svettis vill hjälpa ensamkommande ”flyktingbarn” genom att ge dem gratis gymkort. De uppmanar även sina medlemmar att skänka pengar till invandrarna.

Friskis och Svettis Stockholm (fortsättningsvis F&S) har nu startat ett samarbete med fyra asylboenden i regionen. F&S vill genom detta samarbete erbjuda de ensamkommande ”flyktingbarnen” gratis gymkort. Något de tror ska skapa lite glädje och erbjuda ett avbrott i en orolig vardag för invandrarna.

– Vi vill ge dem träningskort och självklart också ta emot dem när de kommer till våra anläggningar, berättar tillförordnad verksamhetschef Maria Lundgren.

Sedan F&S grundades 1978 har idén ”träning för alla” fått en helt ny betydelse sedan dess. Nu innebär begreppet ”träning för alla” att asylsökare ska få gratis gymkort.

– Träning är det vi kan. Därför är det naturligt att det blir vårt bidrag för att hjälpa till, säger Lundgren.

Eftersom F&S är en medlemsförening kan de inte skänka bort medlemmarnas pengar. De uppmanar istället sina medlemmar till att skänka pengar till asylsökarna genom att ha insamlingsbössor utplacerade i receptionerna.

Källa:
Vi vill göra skillnad


  • Publicerad:
    2015-10-25 12:45