GREKLAND. Åklagare i fallet mot Gyllene gryning hävdar nu att de finns bevis för att det grekiska partiet har planer om en statskupp och önskar ”störta det demokratiska systemet”. Uppgifterna kommer från tre ”anonyma vittnen” som säger sig ha varit medlemmar i Gyllene gryning.

Gyllene gryning i det grekiska parlamentet.

Gyllene gryning i det grekiska parlamentet.

I en rapport som sänts till den grekiska domstolen tisdagen den 7 oktober framkommer att utredarna i fallet mot Gyllene gryning nu menar att Gyllene gryning från början haft som mål att ”störta det demokratiska systemet”. Rapporten baserar sig på vittnesmål från tre personer som hävdar att de tidigare varit medlemmar av Gyllene gryning och som åklagare menar att ”innehåller massor av bevis för den verksamhet och den roll de sex parlamentsledamöterna har haft”.

De parlamentsledamöter som åsyftas är Gyllene grynings partiledare, Nikolaos Michaloliakos, vice partiledare Christos Pappas, presstalesmannen  Ilias Kasidiaris, Yiannis Lagos, Ilias Panagiotaros och Nikos Michos. Michaloliakos, Pappas och Lagos sitter fortfarande häktade. Straffet för högförräderi i Grekland är livstids fängelse.

Det hävdas vidare att parlamentsledamöterna Stathis Boukouras, Yiorgos Germenis och Panayiotis Iliopolous också bör ställas inför rätta för en rad lagbrott. Totalt väntas nio parlamentsledamöter få sin immunitet lyft.

Rapporten omtalar Gyllene gryning som en ”sluten krets av nazistsympatisörer som på senare tid tagit politisk form” och att partiets ”nynazistiska ideologi” klassificerar människor som inte är ariska som undermänniskor. I denna kategorï ska även zigenare, invandrare, homosexuella och personer med psykiska problem ingå. Partiet ska också ha ”våldet som ett mål och inte medel för att nå sitt mål”.

Gyllene gryning skriver på sin hemsida att undersökningen av medlemmars bankkonton, som öppnats de senaste dagarna, inte kunnat visa på ekonomiska oegentligheter. Gyllene gryning avvisar anklagelserna mot partiet som grundlösa och vidhåller att det som nu sker i Grekland är politisk förföljelse av ett legitimt parti.

Som Nordfront tidigare rapporterat skedde tillslaget mot Gyllene gryning i samband med att landets statsminister, Antonis Samaras, besökte sionistiska organisationer utanför Grekland, till vilka han lovade att ”utrota Gyllene gryning”. Samaras förre justitieminister, Antonis Roupakiotis, har hävdat att sionistiska organisationer och EU utövat påtryckning mot Greklands regering att ”göra något åt Gyllene gryning”.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net

Källa:
Golden Dawn MPs may face charges of high treason


  • Publicerad:
    2013-10-09 23:58