AVSLÖJANDE Förra veckan väcktes åtal mot en pedofil i Gävle. Nordfront kan nu avslöja att pedofilen i fråga är en cynisk återfallsförbrytare som lyckats flyga under radarn.

David Loukik Lindgren (801112-7472) åtalades den 23 augusti för sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt olaga tvång. Enligt åtalet har övergreppen riktats mot en pojke yngre än 15 år. Förutom att Lindgren våldtog och förgrep sig på pojken ska han ha utsatt honom för social terror genom att utpressa pojken att ställa upp på dessa saker samt vara tillgänglig för telefonsamtal, dokumentera sig själv när han går på toaletten och liknande genom att hota att offentliggöra nakenbilder på pojken om han inte gjorde som Lindgren ville.

Gefle Dagblad och andra medier har tidigare rapporterat om brottet och pekat ut den misstänkte som en man i 40-årsåldern. Det har också framkommit att den misstänkte varit dömd för liknande brott tidigare. Etablerad media har dock inte gått ut med namn och bild eller vidare detaljer om pedofilen i fråga, vilket Nordfront kan göra nu.

En pedofil som fått många andra chanser av samhället

Lindgren uppmärksammades redan under tidigt 2000-tal av den nationalistiska nättidningen info14 när dessa avslöjade att han drev ett kommunalt finansierat barn- och ungdomsprojekt på Värmdö. Projektet kallades ”Regnbågsdammen” och var ett fiskplantage dit ungdomar fick komma och fiska med pedofilen som på den tiden hette David Landgren, men sedan dess alltså bytt ut en av bokstäverna i sitt efternamn.

Efter att info14 uppmärksammat detta – och påpekat att Landgren var en dömd pedofil – lades det skattefinansierade pedofilprojektet ned och Landgren sökte sig vidare till Knutby i Uppsala, där han också kom att åtalas för pedofila brott 2008. Om dessa brott skrev info14 att det rörde sig om 14 fall av övergrepp mot en 14-årig pojke. Tidningen summerade åtalet:

[…] de grövsta anklagelserna rör fem fall av våldtäkt mot barn. David Landgren ska vid minst fyra tillfällen ha förgripit sig sexuellt på pojken medan han sov.

Även i Knutby sökte sig Landgren till barn och ska ha försökt få in bidrag för att starta en handikappanpassad fiskedamm likt den på Värmdö. Han var också involverad i innebandyföreningar men sparkades åtminstone ut ur en efter att info14 informerat dessa om hans pedofila böjelser. Det var också i egenskap av innebandytränare som Landgren började sin pedofila karriär i slutet av 1990-talet.

Under rubriken ”En av Sveriges värsta pedofiler” skriver info14 följande om Landgrens första pedofildomar:

1998 dömdes Landgren för sexuellt utnyttjande och sexuellt ofredande av två pojkar 10 och 11 år gamla. Landgren, då 17 år, arbetade som pojkarnas tränare och ungdomsledare när övergreppen begicks. Landgren kom undan med böter och skyddstillsyn mot att han försäkrade rätten att det aldrig skulle hända igen.

Bara några månader efter att domen i Härnösand fallit var Landgren i full färd med att begå nya övergrepp. I maj 2000 dömdes han för ytterligare två övergrepp mot två nya pojkar, övergreppen hade pågått sedan 1998. En av pojkarna drabbades ett 20-tal gånger och liksom vid de tidigare fallen arbetade Landgren som pojkarnas innebandytränare.

Härnösands tingsrätt dömde Landgren till ett års fängelse med förhoppningen om att straffet skulle vara tillräckligt hårt för att avskräcka Landgren från ytterligare brott.

Artikel från 2008-03-15: "Åtal väckt mot David Landgren - Misstänkt för en rad grova övergrepp"

David Lindgren är alltså en återfallsförbrytare och obotlig pedofil som gång på gång söker sig till olika former av ungdomsverksamhet för att hitta barn att förgripa sig på. Han flyttar runt i landet och byter namn för att flyga under radarn. Till skillnad från andra ökända pedofiler och våldtäktsmän som ofta återfallit i brott har media inte velat gå ut med hans bild för att varna allmänheten om honom, men nu finns hans ansikte ute på nätet igen tack vare Nordfront och info14.

Har du som läser denna artikeln nyare bilder på David Lindgren/Landgren? Mejla dessa till redaktionen@nordfront.se