STORBRITANNIEN. Enligt en ny undersökning tycker britterna att judiska stereotyper stämmer bra in på det judiska folket och många menar att judarna använder den påstådda förintelsen för att få sympati.

I en undersökning frågade man 3 411 britter vad de anser om landets judiska befolkning. Enligt 13 procent använder judarna den påstådda förintelsen som en offerkofta för att få sympatier. Hela 45 procent av de tillfrågade menade att minst ett antisemitiskt påstående om judarna ”stämmer eller troligen stämmer”.

De flesta tillfrågade menade även att judiska stereotyper stämmer in på det judiska folket och 25 procent uppgav att judar oftare än andra jagar pengar.

Strax över 16 procent menade att judar tror sig stå över andra människor och att de har för stor makt inom media. 11 procent menade vidare att judar inte är lika ärliga som vanliga britter.

10 procent av de tillfrågade uppgav att de inte skulle uppskatta om en släkting gifte sig med en jude.

Enligt en tidigare undersökning känner många judar att de inte har en framtid i Europa, något som organisationen ”Kampanj mot antisemitism”, som ligger bakom undersökningen, menar snart är sant:

”Storbritannien har nått en kritisk nivå. Om inte antisemitism möts med nolltolerans, kommer den att växa och brittiska judar kommer alltmer ifrågasätta sin plats i sitt eget land. Storbritanniens judar måste få se att de inte är ensamma.”

Källa:
Rising anti-Semitism? One in eight Brits think Jews use Holocaust to get sympathy


  • Publicerad:
    2015-01-15 19:00