UTRIKES. Enligt en färsk undersökning har nästan varannan britt ”antisemitiska” åsikter och fler än varannan jude i Storbritannien tror inte att de har en framtid i landet.

I en nygjord undersökning utförd av opinionsinstitutet YouGov så har nästan 3 500 britter fått svara på några påståenden om judar. Undersökningen var beställd av organisationen Kampanj mot antisemitism.

Personerna som tillfrågades fick bland annat svara på om de håller med om påståenden som att judar jagar pengar mer än andra brittiska medborgare eller att judar pratar mycket om förintelsen för att få sympati.

I undersökningen har även 2200 judar blivit tillfrågade om de tycker att antisemitismen ökat de senaste två åren och fler än hälften har svarat ja. Fler än hälften av judarna säger att de inte tror att judarna har en framtid i Storbritannien och var fjärde säger att de tänkt på att lämna landet de senaste två åren. Enligt tidningen Independent ska attacker mot judar och judiska företag och även mot synagogor ökat till rekordnivåer förra året.

Huruvida det finns ett samband mellan den ökande antisemitismen i Storbritannien och massinvandringen från länder som drabbats av sionistiska krig verkar inte undersökningen förtälja.

Källa:
Antisemitismen ökar i Storbritannien


  • Publicerad:
    2015-01-14 21:10