STORBRITANNIEN. En partiöverskridande parlamentarisk kommission vill förbjuda judekritiska britter att använda Internet. Kommissionen leds av judar.

unionska_jackan

En ny parlamentarisk kommission, som är partiöverskridande och ledd av judar, ämnar att förbjuda britter som riktar kritik mot judar i allmänhet att använda sig av Internet. Man jämför sina grundlagsvidriga förslag med en redan existerande lag som förbjuder sexförbrytare att surfa på nätet.

Kommissionen underströk det som man kallar för ökandet av ”antisemitiska termer” på Internet. Av den orsaken vill man förbjuda kritik mot judar på nätet i Storbritannien.

Den partiöverskridande kommissionen hänvisar till en rapport som säger att ”antisemitiska incidenter” i Storbritannien har mer än fördubblats under förra året. Sammanlagt ska 1168 så kallade hatbrott mot judar ha begåtts år 2014.

Parlamentarikerna bakom kommissionen hävdar att sociala medier ”används alltmer för spridning av antisemitism”. De påstår att hashtagsen ”#Hitler” och ”#folkmord” används konstant. Man påpekar även att hashtagen ”#Hitler Was Right”, som betyder ”Hitler hade rätt”, användes runt om i hela världen under juli månad 2014.

Kommissionen skriver att om ”hatbrott” på internet kan bevisas borde de personer som i framtiden väljer att rikta kritik mot judar också förbjudas att använda internet precis som sexförbrytare.

Förutom att likställa kritik mot judar med sexförbrytelser så vill man bland annat att regeringen ska stå för synagogornas säkerhetskostnader i landet samt att alla lärare ska indoktrineras i hur man ”ska hantera Mellanöstern-konflikten i klassrummen”. Konflikten som hänvisas till är den nuvarande konflikten mellan den judiska terrorstaten Israel och Palestina.

Kommissionen leds av den judiske parlamentarikern John Mann.

Källa:
Förbjud rasister att använda social media, säger ny rapport


  • Publicerad:
    2015-02-10 19:15