Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judiska ledare vill förbjuda ”förintelseförnekelse” i hela Europa

Av Redaktionen, 2015-02-01
redaktionen@nordfront.se

EUROPA/JUDISK MAKT. Judiska ledare försöker nu införa ett antal EU-lagar som tjänar deras folks intressen. Förbud mot ”förintelseförnekelse” är en av dem.

Viatcheslav Moshe Kantor.

Viatcheslav Moshe Kantor.

Judiska ledare bedriver nu lobbying inom EU för att införa en rad lagar som tjänar judiska intressen. Förslagen är formulerade av en internationell panel bestående av fyra juridiska ”experter” som stöds av den icke-statliga organisationen, Europeiska rådet för tolerans och försoning (ECTR). En av ledarna i ECTR är Viatcheslav Moshe Kantor som också är ordförande i Europeiska judiska kongressen.

De judiska ledarna vill förbjuda ”öppet godkännande av en totalitär ideologi, främlingsfientlighet eller antisemitism”. De vill också att kriminalisera offentligt förtal av etniska, kulturella eller religiösa grupper. Kvinnor och homosexuellas rättigheter är inte bortglömda. De judiska ledarna vill också förbjuda könsstympning av kvinnor – men inte av män.

I ett tillägg slår de judiska ledarna fast att en ”utbildning i tolerans” ska vara obligatorisk från grundskolan till universitetet, i det militära och polisen. Public service-sändningar i de europeiska länderna måste också ”ägna en viss procent av sina program för att främja ett klimat av tolerans”, skriver ECTR.

ECTR vill dessutom göra ”förnekande av Förintelsen” till ett brott i hela Europa. Även en del andra folkmord ska kunna vara olagligt att ifrågasätta – om en internationell domstol har beslutat att folkmord har ägt rum. Men till exempel ska inte det turkiska folkmordet på armenier 1915 godkännas som folkmord.

Kantor hävdar att det finns en reell ”fara” för judisk emigration från Europa och att ”det enda sättet att lösa dessa problem är genomgripande förändringar i lagstiftningen”. Samtidigt hävdar han att dessa förändringar är avsedda ”att skydda alla, inte bara judar”.

I Ungern har lagförslaget blivit bemött med skratt och regeringen kommer inte att ta i dem med tång, enligt Yoram Dinstein från Tel Aviv, ledare för den ”expertpanel” som utarbetat lagförslagen.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Jewish leaders call for Europe-wide legislation outlawing antisemitism


  • Publicerad:
    2015-02-01 15:30