Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tony Blair ska arbeta för minskad yttrandefrihet i Europa

Av Redaktionen, 2015-06-08
redaktionen@nordfront.se

EUROPA. Tony Blair har utsetts till ny ordförande för organisationen Europeiska rådet för tolerans och försoning. Ett av organisationens främsta mål är att verka för EU-lagar som förbjuder hela Europa att utmana den officiella historieskrivningen kring andra världskriget.

tony-blair

Europeiska rådet för tolerans och försoning är en lobbyorganisation (ECTR) som styrs under inflytandet av judisk makt-ledaren Moshe Kantor som även är ordförande inom Europeiska judiska kongressen. Flera av de ledande utåt sett är dock icke-judar som har eller har haft politiska toppositioner i sina egna hemländer. I styrelsen återfinns exempelvis den förre spanske premiärministern Jose Maria Aznar och den förre svenske statsministern Göran Persson.

Nu har Moshe Kantor gett ordföranderollen till Tony Blair. Den förre brittiske premiärministern kommer närmast från ett uppdrag som ”fredsambassadör” i Mellanöstern där han av palestinska ledare och andra anklagats för att gå israelernas ärenden. Tony Blairs samarbete med den judiska lobbyn i Storbritannien är väldokumenterad och Blair har också anklagats för att ha fått sina valkampanjer finansierade av sionistiska judar.

I sin roll som ordförande för Europeiska rådet för tolerans och försoning kommer Tony Blair verka för att EU förbjuder ”förintelseförnekelse” i alla medlemsstater i syfte att hålla nationella krafter tillbaka. Genom hårda lagar mot yttrandefrihet ska en ”tolerant världsbild” kunna uppnås enligt Tony Blair.

— Incidenter av extremism, stigande antisemitism och svallande nationalistiska krafter som försöker odla en anda av bitterhet genom att spela på folks rädslor, hotar våra europeiska ideal om frihet, jämlikhet och en önskan om fred, säger Tony Blair i ett uttalande.

— Men sådan intolerans har förkastats tidigare i vår historia och måste avvisas igen i dag. ECTR står mot sådana trångsynta synsätt – och det gläder mig att få denna möjlighet att arbeta med dem för att främja vår gemensamma vision för framtiden: samhällen som bygger på en öppen, inkluderande och tolerant världsbild, fortsätter han.

Moshe Kantor kommenterar utnämningen av Blair med att han har stor erfarenhet av att ”bygga bättre samhällen”.

— Hans erfarenheter kommer att vara ovärderliga för att främja ECTR:s projekt, inrätta nya sådana samt främja en bred koalition av toleransrörelser i Europa […] Hans internationella räckvidd kommer också hjälpa organisationen att ta itu med den globala kampen mot antisemitism, rasism och främlingsfientlighet, kommenterar Moshe Kantor.

Källor:
Tony Blair appointed as head of European body fighting antisemitism
Tony Blair Appointed Chairman of European Council on Tolerance and Reconciliation


  • Publicerad:
    2015-06-08 11:00