Som Nordfront rapporterat om tidigare har den fransk-judiska studentorganisationen Union des étudiants juif de France (UEJF) stämt det sociala mediet Twitter. Något de gjort för att tvinga företaget att avslöja identiteten på personerna bakom så kallade antisemitiska och rasistiska uttalanden på Twitter.

censur

Nu har en fransk domstol beslutat att Twitter i framtiden skall bli tvingade till att avslöja identiteten på sina användare för att judiska organisationer och andra agitatorer godtyckligt skall kunna väcka åtal mot användare som begått åsiktsbrott. Med tanke på de otroligt hårda lagar som bland annat Frankrike och Österrike har mot antisionistiska uttalanden, kan denna dom komma att strypa kritiken mot sionism på Twitter.

Twitter har även blivit tillsagda att göra det möjligt för användare att flagga antisemitiskt innehåll som sedan skall gå vidare för granskning och möjlig överlämning till myndigheter.

Den judiska organisationens vise president Sacha Reingewirtz är hoppfull över beslutet och säger att domen kommer att skapa en bättre balans mellan integritet och kampen mot ”hat” på nätet. Moshe Kantor, president för EJC, judarnas egna europeiska union, välkomnar även han domstolens beslut och säger att hans organisation kommer att arbeta för införandet av samma åsiktsregistrering i hela Europa.

Källa:
Twitter tvingas avslöja identitet


  • Publicerad:
    2013-01-25 21:03