FRANKRIKE. Nordfront har tidigare rapporterat om ett franskt domstolsbeslut som tvingar det sociala mediet Twitter att lämna ut identiteterna på ”åsiktsförbrytare”. Den judiska studentorganisationen som står bakom domen planerar nu stämma Twitter igen, eftersom siten ännu inte röjt några identiteter.

Twitterkilled
Jonathan Hayoun

Det är den judiska organisationen Union of Jewish Students (UEJF) som nu tar till ännu hårdare metoder för att tysta Twitteranvändare med anti-sionistiska åsikter. Organisationen lyckades den 24 januari driva igenom ett domstolsbeslut som i teorin skulle innebära att kritik mot judar på Twitter skulle begränsas avsevärt. Internetsidan har dock valt att fortsatt vara oberörda och inga användare har därför kunnat åtalas av den judiska organisationen.

UEJF meddelar att man nu kommer fortsätta de juridiska prövningarna mot Twitter och dess VD Dick Costolo. Fransk domstol i Paris gav Internetsidan två veckor på sig att lämna över identiterna på användare som låg bakom kritiken mot judar. UEJF:s president, juden Jonathan Hayoun, menar att Twitter gör sig till medbrottslingar genom att tillåta användarna att uttrycka sina åsikter. ”Genom att skydda anonymiteten på författarna till dessa tweets gör de sig själva till medbrottslingar och erbjuder rasister och antisemiter en möjlighet att uttrycka sig”, sade Hayoun i ett uttalande i onsdags förra veckan.

UEJF kräver nu 38,5 miljoner euro, eller strax över 320 miljoner kronor, som kommer skänkas till ”förintelsens” minnesfond. Detta enligt kallelsen som Twitter mottagit från den franska domstolen.

Även Frankrikes president, François Hollande, kräver att Twitteranvändarnas identitet skall röjas enligt domstolens tidigare beslut.

Källa:
French Jewish students take legal action against Twitter


  • Publicerad:
    2013-03-29 17:29