FRANKRIKE. Frankrikes president uppmanar internetleverantörer runt om i Europa att ta ställning mot ”spridningen av antisemitism över nätet”.

france_flag_by_think0-d563k6e

På tisdagen uppmanade Frankrikes president Francois Hollande under ett möte i Paris med judiska ”överlevare” att internetleverantörer runt om i Europa ska ta ställning mot vad man kallar för ”spridningen av antisemitism över nätet”. Han gjorde klart att internetleverantörer inte får ignorera ”antisemitiska” eller förintelseförnekande ”teorier” som sprids på bland annat sociala medier.

— De kommer att betraktas som medbrottslingar, sa Hollande om de internetleverantörer som inte förhindrar antisemitism på Internet.

Hollande vill också att europeiska samt internationella ledare ska stifta nya lagar som bestraffar de internetleverantörer som inte bekämpar spridningen av kritik mot judar eller den påstådda Förintelsen.

Han uttryckte även sin ilska över att fyra av de 17 människor som mördades av tre islamister för ett par veckor sedan var judar. Att majoriteten av offren från terrordådet i Paris inte var judar är inget Hollande än så länge har kommenterat eller uttryckt sin ilska över.

Han lovade även att beskydda judarna i landet så länge som det krävs. I Frankrike har man avsatt 10 000 franska soldater för uppgiften att skydda judiska områden i landet.

Källa:
France to target anti-Semitism on the net

 


  • Publicerad:
    2015-01-27 20:35