UKRAINA. Homoaktivister skulle anordna ett möte om hur rörelsen kan locka till sig ungdomar, men istället för sexuellt avvikande ungdomar dök det upp svartklädda nationella aktivister till mötet.

Bild hämtad från Activism, Athletics, Identity-gruppen på Telegram.

Igår skulle Insight, som är en subversiv homolobbygrupp i Ukraina, arrangera ett möte på temat ”Hur vi lockar in ungdomar”. Istället för homoaktivister fylldes mötet upp av svartklädda nationalister från gruppen ”Tradition och Ordning”, vilket verkar ha skapat en dålig stämning enligt bilder och filmer från mötet.

HBTQ-gruppen sägs vara sponsrad av USA och i ett inlägg på Telegram anklagas de för att ha saboterat och kampanjat mot frivilliga som stödde den ukrainska armén när inbördeskriget i landet var mer intensivt. Vidare skriver nationalisterna på Telegram följande:

Idag förespråkar dessa perversa typer ”sexualkunskap” och ”mångfald” – men i verkligheten betyder det att de lär minderåriga barn att ”omfamna sex”, vilket betyder masturbera och ha sex så fort de ”känner för det”; handlingar som går emot familjevärderingar och fortsätter att splittra det sunda konservativa ukrainska samhället genom att sprida korruption och smuts.

Men vi i Tradition och Ordning vet adressen till vartenda ett av deras kontor och vi kommer inte inaktivt se på dessa brott mot vårt folk och våra barn.

Tradition! Familj! Ordning!

Inlägget på Telegram innehåller också en film som visar hur nationalisterna går in på mötet.

Enligt paraplyorganisationen ”ILGA”, som utgör en internationell koalition av homolobbyist-grupper, var det ”Tradition och Ordning” som i augusti förra året attackerade en kontroversiell prideparad i Odessa. Prideparaden skyddades av polisen men många av deltagarna ska ha skadats då nationella och konservativa motdemonstranter angrep paraden.


  • Publicerad:
    2021-05-30 10:35