SVERIGE. Magnus Kolsjö lämnar RFSL som han menar leds av våldsbejakande vänsterextremister. Beslutet välkomnas av representanter för den framväxande ”homohögern” i Sverige.

Under gårdagen meddelade Magnus Kolsjö i en debattartikel på SVT att han lämnar sin post som vice förbundsordförande för RFSL efter att konflikter inom organisationen uppstått. Kolsjö som har bakgrund i KD menar att han mobbats av andra inom RFSL samt att organisationen ”tagit ett stort steg mot att bli en tydligt vänsterorienterad organisation”:

RFSL är inte längre en organisation där jag känner mig trygg och efter årets kongress finns det ingen som representerar mig som icke-socialistisk HBTQ-person i den förbundsstyrelse som ska leda förbundet framåt.

Vidare skriver Kolsjö att inga av ledamöterna i RFSL:s nyvalda förbundsstyrelse ”står till höger om Socialdemokraterna”. Han skriver även följande:

Om det bara var RFSL:s förbundsstyrelse som röstade i höstens riksdagsval är det högst sannolikt att Gudrun Schyman skulle bli statsminister med ett betryggande parlamentariskt underlag.

Det finns flera personer i förbundsstyrelsen som gillar våldsbejakande autonoma vänstergrupper.

Det kan ses som smått ironiskt att samma kongress som beslutar att RFSL inte ska samarbeta med antidemokratiska organisationer också väljer in flera personer till förbundsstyrelsen som sympatiserar med just sådana grupper.

Kolsjös beslut att lämna RFSL och kritisera organisationens vänstervridning har hyllats av den homosexuella halvjuden Ilan Sadé som är partiledare för Medborgerlig Samling. Sadé skrev att det är dags att göra upp ”med idén att sexuella minoriteter per automatik ska gilla nyvänsterns identitetspolitik och RFSL” när han delade Kolsjös debattartikel.

Även den öppet homosexuella kändisen och författaren Alexander Bard stödjer Kolsjö på Twitter. Bard lämnade själv en liknande organisation, RFSU, på ett högljutt sätt 2016.

Man kan alltså konstatera att det i Sverige håller på att formeras en ”homohöger” som är kritisk mot vänstern, politisk korrekthet och islam samtidigt som man är ultraliberal och extremindividualistisk.

Källa:
Tillförordnade förbundsordföranden: ”Därför lämnar jag RFSL”


  • Publicerad:
    2018-05-23 13:20