INRIKES. Det står nu klart att författarinnan och debattören Katerina Janouch kommer att kandidera som oberoende kandidat på partiet Medborgerlig samlings valsedel till riksdagen.

Katerina Janouch. Foto: Wikipedia

Under fredagsmorgonen blev det officiellt att judinnan samt författarinnan Katerina Janouch kommer att stå som oberoende kandidat på partiet Medborgerlig samlings (MED) lista till riksdagen. Hon kommer hamna på plats 11 på partiets valsedel.

— Jag gör det här för mina barns och barnbarns skull, ja för hela svenska folket som jag älskar. Sverige har ett skriande behov av politisk förändring. På område efter område rasar samhällsfunktionerna ihop. Ändå sitter politikerna handlingsförlamade och sviker sitt folk. Därför måste vi byta ut dem, säger Janouch i ett pressmeddelande under förmiddagen.

Enligt Janouch kommer hon under valkampanjen att driva frågor om yttrandefrihet, kvinnors trygghet och behovet av en öppen debatt i Sverige. Hon säger:

— I över ett år har jag dagligen rapporterat om de så kallade ’utmaningarna’ i vårt land. Till en början försökte etablissemanget frysa ut och smutskasta mig, de förnekade helt enkelt verkligheten. Numera erkänner allt fler att Sverige faktiskt utvecklas åt fel håll, men trots det struntar de i landets medborgare och hoppas kunna lura väljarna ännu en gång. Medborgerlig Samling och jag tänker sätta stopp för det. Vi står upp för den lilla människan på vars axlar välfärden vilar. Det är dags att någon för folkets talan, för de sittande politikerna gör det inte.

Medborgerlig Samling beskriver sig själva som konservativt men med en liberal syn på ekonomin.

Källa:
Katerina Janouch går in i politiken


  • Publicerad:
    2018-04-06 11:05