ISRAEL. Habayit Hayehudis rabbin Eli Ben Dahan säger att samkönande äktenskap är förbjudet precis som äktenskap mellan judar och icke-judar.

Israeliska homo-soldater.

Israeliska homo-soldater.

— Homosexuella judar har högre själar än icke-judar, vare sig de är homo eller hetero, sa Eli Ben Dahan som är den ställföreträdande ministern för religiösa tjänster, i ett uttalande till den israeliska dagstidningen Maariv, under fredagen.

Ändå skulle han motsätta sig varje lagförslag för samkönade äktenskap, precis som han skulle motsätta sig äktenskap mellan en jude och en icke-jude, menade rabbinen, en medlem av högerpartiet Habayit Hayehudi.

— Samkönade äktenskap är onaturligt […] det är naturligt att världen vill ha kontinuitet genom relationer mellan en man och en kvinna, fortsatte den religiösa ledaren.

Ben Dahans uttalande kom samtidigt som hans parti och partiet Yesh Atid nått en kompromiss, som banar väg för ett preliminärt lagförslag i Knesset som erbjuder skattelättnader för samkönade föräldrar.

Det skriftliga avtalet mellan de två koalitionspartierna har hållits hemligt, och det förväntas att lagförslaget kommer att skrotas och att motsvarande skattelättnader kommer att genomföras genom finansministeriet regler snarare än detta lagförslag.

Ben Dahan, som var frånvarande vid omröstningen i Knesset, sa att han inte vill förfölja homosexuella, men att hans motstånd till lagförslaget härrör från hans engagemang för Israels judiska karaktär.

— Jag måste hålla staten judisk. Saker som motsätter sig detta kommer inte få mitt godkännande, sa han.

I Europa har dock judar grundat HBTQ-rörelsen, bland annat genom Magnus Hirschfeld som Nordfront skrivit en Dagens datum om.

Källa:
Gay Jews have ’higher souls’ than gentiles, says deputy minister


  • Publicerad:
    2013-12-30 12:13