SURKÅL/MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I kvällens avsnitt av Karlavagnen ringde Pär Öberg upp under fingerat namn för att prata surkål. Men samtalet kom att få en oväntad vändning…

Det var under gårdagskvällen som Nordiska motståndsrörelsens riksmedlem Pär Öberg satt i bilen och lyssnade på P4:s ”Karlavagnen” som i detta avsnitt handlade om mat.

Öberg berättar för Nordisk Radio att han tyckte att maten som diskuterades var så dålig att han bestämde sig för att ringa in själv och prata om sitt favoritämne: surkål.

Öberg kallade sig för ”Olof Öberg” för att komma igenom telefonslussen och han fick även sälja in sitt surkål för att till slut få prata med programledaren Sanna Lundell, en PK-feminist vars far Ulf Lundell försöker profitera på Nordiska motståndsrörelsen.

Samtalet gick dock väldigt bra när programledaren inte visste vem hon pratade med. Sanna lät entusiastisk över Pär Öbergs intresse och vältalighet och han fick prata i över 9 minuter, vilket är långt över snittlängden för den här typen av samtal.

Även om Öberg initialt tänkt prata om just surkål kunde han givetvis inte hålla sig från att också prata politik och bestämde sig därför i slutet av programmet för att göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen i Sveriges Radio.


  • Publicerad:
    2020-01-24 02:00